top of page

Terra Bovalar té normes

Terra Bovalar es basa en el projecte original "Gondwana Tales" de @jdomenechca.
Adaptació de Francesc Collado

Com bé sabeu cal que viatgeu a Terra Bovalar i desxifreu la seua història geològica. És l'únic aspecte científic que resta per resoldre per tal que la humanitat emigre a aquest nou planeta i deixe enrere un món que ha contaminat fins a extrems irrecuperables.

​

El món de l'enginyeria treballa de bòlid per posar solució als problemes que presenten les màquines de teletransport, car és l'única via per accedir al planeta en un termini curt de temps i a hores d'ara produeix en els viatgers uns efectes d'evolució inversa de dos milions d'anys gens agradables. La necessitat que el vostre equip d'experts en Tectònica de Plaques arribe amb rapidesa a Terra Bovalar fa que patiu aquests símptomes que podreu solucionar com més Punts de Mutació aconseguiu.

 

Per què Punts de Mutació? Perquè retornar al vostre aspecte original de manera natural implica temps, uns 10 anys, i els punts us permeten accedir a catalitzadors que canvien els vostres parells de bases nitrogenades de l'ADN per retornar a l'estat original. Cal complir terminis perquè la vida a la Terra té data de caducitat i resoldre els reptes permetrà que tothom puga sobreviure en el nou planeta, que tu evoluciones al teu estat d'Homo sapiens i que pugues adquirir el major prestigi investigador  possible en salvar la humanitat. Els punts de Mutació representen l'evolució, l'èxit i el prestigi del vostre personatge.

 

Com es guanyen els Punts de Mutació? Mitjançant els reptes que heu de resoldre. Cada repte per completar la missió  té assignats uns Punts de Mutació. Resoldre el repte de manera correcta implica guanyar tots els Punts de Glòria possibles, fer-la malament implica guanyar menys, i no fer-la implica no guanyar-ne cap.

 

 A més a més, existeixen altres punts sorpresa i de caràcter personal que aniran apareixent al llarg de la missió associats a l'interès, l'originalitat, la creativitat i la participació.

 

 

Per a què serveixen els Punts de Mutació? A més de servir per tal que evolucioneu i que pugueu recuperar el vostre aspecte físic original, serveixen per fer-vos pujar de nivell en la societat científica interplanetària. A més a més, quan 2 dels 3 membres del vostre equip canvieu de nivell podreu obtenir recompenses de l'Institut Cartogràfic i Geològic Interplanetari (ICGI). Podeu repetir un repte (a casa) de grup o individual per tal de guanyar més Punts de Mutació. 

 

Com treballarem? Hi haurà activitats individuals i en grup que haureu de realitzar amb l'ajuda del material enllaçat al web o  que us lliurarà el professor. Aquests són els reptes.

​

A cada pas, se vos demana generar un producte. Aquest el necessitareu per tal de completar el següent pas, de manera que no vos salteu cap pas per poder aconseguir la fita.

 

L’objectiu final és crear un vídeo de divulgació científica sobre la història geològica d’aquesta part de Terra Bovalar.

 

Aquest vídeo ha de donar respostes justificades a les següents qüestions:

  • On són els límits de plaques i quins tipus de límits són?

  • Quina ha estat la història geològica d’aquest planeta?

  • Quina evolució han patit les formes i situacions dels continents?

 

 

Una part de les feines a desenvolupar de cada etapa i del producte final, es demanarà que la feu de forma individual al portfoli, durant el projecte.

​

Sí, molt xulo, però i la nota com es calcula? La vostra nota vindrà determinada pel nivell que ocupeu al final del projecte en funció dels reptes solucionats i presentats. 

 

Quins són els nivells?*

​​Homo ergaster          (0-900 PM)

Homo antecessor      (901-1800 PM)

Homo rhodesiensis   (1801-2700 PM)

Homo sapiens            (2701-3600 PM)

*Hi ha diverses interpretacions de l'evolució dels homínids de fa 2 milions d'anys ençà. 

​

Resum: Al final de la missió cal presentar i enregistrar al portafoli:

 

Treball en equip

  • Els fulls de treball amb les conclusions parcials.

  • Un document que mostre l'explicació de l'evolució de la posició i forma dels continents i la posició i el tipus de límits de plaques.

  • Un vídeo de divulgació científica. Aquest vídeo serà qualificat seguint els articles:

    • Presentar una descripció global dels canvis en les formes i posicions dels continents.

    • Localitzar les vores de les plaques tectòniques, i descriure quin tipus de límits de placa són (constructiva i destructiva, transformant).

    • Justificar les seves conclusions en les dades.

    • Identificar les parts del mapa que no van ser capaços de resoldre i explicar quines són les seves hipòtesis i les dades controvertit / deficient.

    • Usa els tots els termes del vocabulari científic (vegeu la llista).

    • La creativitat, l'ús de models o dispositius, qualitat

    • Edició: llum, so, transicions d'imatges

 

El treball individual al Portafoli​

 

Unknown Track - Unknown Artist
00:00 / 00:00
​
bottom of page