top of page

Repte 5 |

Publiquem l'article

Canvi de rols. Passem d'investigadors a membres de consells editorials de revistes que seleccionaran quins articles es poden publicar i en quina revista

Els i les científiques han d'intentar publicar el seu article  una de les revistes científiques següents.

 

Tingueu en compte que algunes revistes són més selectives i, per tant, publicar-hi us proporcionarà més oportunitats per obtenir bones col·laboracions i ajuda financera.

Repartiu-vos en quatre equips de  consells editorials de les revistes científiques. Ara sou revisors i revisores científiques.


Les persones revisores són científiques expertes contactades per les revistes per avaluar si els articles són acceptats o no.

A partir d'ara actuareu en el rol de revisor científic i aquests són els criteris d'acceptació d'articles de cadascuna de les revistes:

unnamed.jpg
Equips de Consells Editorials

 

La vostra tasca en aquest repte és llegir els articles que vos arriben discutir-ne la qualitat, tenint en compte els criteris de selecció.

 

A mes d'aquests criteris els articles han de complir també amb uns requisits mínims de proporcionalitat, ordre, ortografia, cohesió, organització..., i que tot article científic ha d’incloure títol, autors, resum, paraules clau, introducció, materials i mètodes, resultats, i conclusions. És per això que la selecció té 2 passes:

 

1. Requisits mínims | L'Equip de Consells Editorials fa servir la llista de comprovació de l'article científic per obtenir la puntuació inicial.
 

Els punts necessaris per a publicar en cada revista són els següents:

 

Revista 1 | Archives of Cell Biology        > 35 punts

Revista 2 | Journal of Cell Research      > 37 punts

Revista 3 | Trends in Cancer Research  > 39 punts

Revista 4 | Cancer Research Journal     > 41 punts


En acabar s'informarà els autors i les autores dels punts que té el seu article i de les revistes a les quals pot optar. Els articles poden ser modificats i tornats a enviar al Consell Editorial. Aquesta modificació és obligatòria si l'article no arriba als 36 punts mínims.

2. Criteris de selecció | Cada revista com a mínim té un revisor en cada Equip de Consells Editorials que fa servir la taula de nivells d'exigència per tal de decidir si l'article es pot publicar o no en la seua revista.

 

  • En cas que considereu que l'article és publicable comuniqueu en quina revista es publicarà. Els revisors que l'han rebutjat hauran d'explicar els motius pels quals es rebutja.

  • Si només calen algunes modificacions per a publicar-lo en una revista de major prestigi, digueu als autors i a les autores que el modifiquen i que l’envien de nou al vostre consell editorial.

  • Si definitivament té molts erros que no permeten publicar-lo en cap revista  només els retorneu, explicant-los els motius pels quals es rebutja.

 
Autors/Autores

 

  • Si s’accepta el vostre article: enhorabona! és important, ja que fa evident que la vostra obra és interessant.

  • Si el vostre article és rebutjat per una revista de major prestigi: no podeu discutir amb el consell editorial.. Utilitzeu els motius donats per la redacció per millorar el vostre article.

* Aquest espai web és una simulació, com ho són les informacions que conté, i no reprodueix de forma exacta els processos d'investigació i diagnosi sobre el càncer. L'objectiu del material és fer un exercici didàctic sobre la mitosi i la creació del coneixement científic en ESO (Educació Secundària Obligatòria)

Elaborat a partir de la WebQuest de Jordi Domènech: https://sites.google.com/a/xtec.cat/drugresearch/home

Proyecto Biosfera. Ministerio de Educación y Ciencia​

© Plantilla web 2023 por El plan alimenticio. Creado con Wix.com

bottom of page